Jana

Det har nu gått tre veckor sedan Avicii dog. Jag har berörts mycket av händelsen. Även om det är många tragedier som sker runt om i världen dagligen så är det just Aviciis död som har fått mig att skriva detta inlägg. Han levde i stress och ville inte turnera. Stressen var antagligen orsaken till att han led av ohälsa, både fysiskt och psykiskt.  Han var enligt dokumentären ”Avicii: True stories” introvert och ville egentligen bara skapa musik, inte stå på scenen, men han fortsatte i flera år med det hektiska livet som aldrig passade honom.

Mitt hjärta brinner extra för människor som fastnat i ett liv som inte är i samklang med deras inre röst, en situation som de inte riktigt orkar, vågar eller tycker sig kunna ta sig ur av olika anledningar. Att stanna kvar i det som inte är i samklang med vårt sanna jag orsakar psykisk och fysisk ohälsa. Det är lätt att följa omvärldens krav och göra det som förväntas av en, stänga av sin inre röst, fast man egentligen vill något annat. Många människor har helt enkel fastnat i vinkelvolten. Ett begrepp som Galenskaparna en gång i tiden skapade i deras humorprogram. Det känns ofta tufft att gå emot strömmen, gå emot det som förväntas av en, att våga kasta sig ut i det okända och ha tillit till att det som den inre rösten vill verkligen kommer att fungera. Rädslan för att misslyckas, rädslan för att bli ogillad och rädslan för att det nya valet inte heller kommer att kännas bra tar över. Självtilliten saknas. Vi lyssnar inte och litar inte på vår intuition tillräckligt mycket.

Det finns också nedärvda värderingar från våra föräldrar och förfäder som kan sätta bromsklossar för en ny väg i livet. Vi har energier som håller oss kvar på en nivå som är bekant och bekväm. Många gånger så kan det också vara så att vi vet vad vi inte vill, men vet inte riktigt heller vad vi vill. För mycket oro och låsta tankar, information och dagliga intryck och aktiviteter grumlar intuitionen och styr oss, vilket gör det svårare att se det vi verkligen vill. Rädslor, negativ självbild och osäkerhet kan sätta käppar i hjulet för det inre ljuset, det som är vår innersta önskan och det som är vårt sanna och vackra jag. Den fantastiska inneboende kraft och talang som finns inom oss. Vi vill alla dela med oss av något, vi vill bidra och vara av betydelse för omvärlden i större eller mindre skala. De flesta har en längtan efter att veta vilka vi är och vad vårt syfte här på jorden är.

När vi inte är i samklang med vår inre röst så skapas stress. Stressen kickar igång kortisolet i kroppen och vid långvarig stress mattas binjurarna ut och vi får problem med värk i rygg och muskler, kronisk trötthet, inflammationer och sömnproblem. Man kan även få problem med vikten. Till slut kan vi bli beroende av stressen och hormonerna och kan då ha ännu svårare att ta oss ur situationen och förändra våra liv. Vi människor är generellt mest bekväma med gamla vanor för det är tryggt och man vet vad man har. Den inre rösten motas bort och man låter gamla mönster få fortsätta styra livet. Men stressen som det orsakar sänker immunförsvaret och virus och bakterier får kraft och kan skapa stora problem i våra kroppar.

Så vad jag vill säga med detta är att vi måste börja lyssna på vårt inre, våga kasta oss ut. Livet ska ju vara kul och inspirerande! När vi lyssnar på vår inre röst och följer den så får vi mer kraft och flöde i livet, vi mår bättre och blir friskare. Om vi låter våra rädslor och omvärlden styra våra liv så ger vi bort vår energi och kraft.

© 2018 Jana Livenmark

DISCLAIMER & integritetspolicy

×
×

Kundvagn

Varukorg