Jana

Som egenföretagare har jag ju förmånen att få välja mina arbetstider själv. Och även hur många timmar jag vill jobba. Det är en frihet som jag uppskattar mycket. Men som anställd kan den möjligheten också finnas, att få flexibilitet i arbetstider och även var man jobbar. Det beror ju naturligtvis på vilket arbete man har, om detta är möjligt eller inte. Men att arbeta online blir allt vanligare. Numera kan man ju tex träffa läkare via nätet istället för att åka till en vårdcentral. Praktiskt tycker många.

Alltfler företag erbjuder tjänster och produkter online, vilket skapar större möjlighet till flexibilitet förstås i flera avseenden. Som kund slipper du åka iväg för ärendet vilket sparar både tid och pengar. Som företagare så behövs inte stilfulla, påkostade lokaler vilket avsevärt drar ner på utgifterna. Tidigare hade jag en lokal för att ta emot mina klienter i, men eftersom jag har flyttat många gånger i mitt liv och bytt ort ett flertal gånger så blev det opraktiskt och olönsamt att ha en sådan lösning. Jag fick liksom starta upp företaget på nytt varje gång jag bytte ort – nåja, två gånger i alla fall. Det var ohållbart förstås! Med den erfarenheten började jag tänka ut nya lösningar.

Sedan 4 år tillbaka så jobbar jag online. Till en början  provade jag mig fram i vad jag skulle driva för verksamhet, vilket var spännande och utvecklande. De erfarenheterna ledde in mig på det jag gör nu – coaching online.  Skype, Zoom eller annan plattform fungerar ypperligt bra. Man kan ha hela världen som arbetsfält om man vill! Fantastiskt tycker jag!

Nu när vi har haft ett sådant fantastiskt väder så har jag nyttjat min möjlighet att välja mina arbetstider – jag har passat på att vistas ute mitt på dagen. Vädret hoppade i princip över våren i år och det blev sommar på en gång! Skönt, men lite tråkigt att missa den. Våren som är så vacker.

 

© 2018 Jana Livenmark

DISCLAIMER & integritetspolicy

×
×

Kundvagn

Varukorg