Jana

Vi har ju hittills haft en otroligt lång och varm sommar och den tycks fortsätta så ett tag till. Jag hoppas att du passar på att bada mycket och ta vara på sommarkvällarna, som är riktigt sköna.

Passa också på att göra en städning av din kropp, i form av en detox. I värmen är det skönt att äta kall mat, tycker i alla fall jag. Och när du rensar kroppen så är det råa frukter och grönsaker du ska inta. Dessutom är det lättare för kroppen att detoxa på sommaren än på vintern när det är kallt.

Våra kroppar får jobba hårt med all mat vi äter. De flesta äter för mycket, och dessutom tunga måltider med grillat kött och feta såser mm, under denna årstid. Korv är ju också en produkt som det är strykande åtgång på i butikerna så här års…

Gör din kropp en tjänst – gör en kortare, men effektiv städning som faktiskt är lätt att hålla sig till eftersom det bara handlar om tre dagar. Tre dagars utrensning är superbra för din kropp. De flesta har en överbelastad lever, oavsett om de är vegetarianer eller köttätare. Den får processa för mycket fett och proteiner som gör att den aldrig hinner göra någon storstädning och få undan. Den är stressad helt enkelt. Likaså binjurarna, och tillhör du den stora skaran som dricker för lite vatten så är inte dina njurar heller i topptrim. Var därför lite snäll mot din kropp och städa den i tre dagar. Det klarar du! Eller hur!?

Programmet hittar du här: 3 Dagars Detox

Varför ska du detoxa kroppen med speciell kost och dryck? Klarar inte kroppen av att städa själv utan att vi ska behöva gå igenom något särskilt program? Nej, vi behöver hjälpa kroppen att rensa ut toxiner och avfall. Anledningen är för att människor får i sig mycket toxiner från kosten idag, inandningsluften, kläder, möbler etc. De flesta äter alldeles för mycket processad mat, för mycket fett och protein, för lite grönsaker, frukt, bär och dricker för lite rent vatten. Det är många som äter för mycket mat också. Dessutom lever de flesta med en vardaglig stress, i arbetet, alla göromål som ska hinnas med, oro för olika saker, aktiviteter med barnen och med sig själv, ansträngda eller toxiska relationer etc. Kroppen blir överbelastad! Dessutom får vi i oss mycket mer tungmetaller, plaster, pesticider, mediciner och medicinrester och andra kemikalier i våra kroppar än vi fick för 100 år sedan, som de har svårt att göra sig av med. Vi kan ha flera hundra olika främmande substanser i oss. En nyfödd bebis kan ha ca 300 kemikalier! Kroppens organ behöver alltså hjälp att bli av med dessa främmande ämnen. Om vi inte hjälper kroppen att rensa ut dessa så riskerar vi att bli sjuka förr eller senare. Särskilt i kombination med den stress vi utsätter oss för. Vi får ju nya toxiner i oss hela tiden för de går inte längre att undvika, men vi kan minska intaget genom de val vi gör. Vi kan välja ekologiska råvaror, ekologiska kläder och naturmaterial oftare än syntetiska. Vi kan fråga efter möbler som inte har behandlats med flamskyddsmedel etc. Det finns virus och bakterier som älskar den obalanserade miljön i en kemikalie- och tungmetallsbelastad kropp och lever på dessa tungmetaller och andra främmande ämnen, så även de ställer till med mycket oreda i kroppen med olika symptom, autoimmuna sjukdomar, magproblem, hormonobalanser etc som följd. Med andra ord, det är definitivt välgörande att rensa kroppen lite då och då! Alla behöver detoxa, men har man obalanser i kroppen som yttrar sig så är det extra viktigt. Om du känner för att göra en större rensning så är det ännu bättre, men en minidetox är betydligt bättre än ingenting. Gör du kortare detoxkurer ofta så hjälper du kroppen på ett mycket bra sätt.

Lycka till!

Varma hälsningar till dig kära läsare,

Jana

© 2018 Jana Livenmark

DISCLAIMER & integritetspolicy

×
×

Kundvagn

Varukorg